Kihez fordulhatok rákos megbetegedés esetén?

kihez forduhatokAz alábbiakban azokat a szakembereket, orvosokat gyűjtöttük össze, akikkel rákos megbetegedés esetén nagy valószínűséggel kapcsolatba kerül a beteg, és akik szerepet játszanak a táplálásterápiában.

Onkológus

Speciális szakorvos, aki kivizsgálja és meghatározza a beteg állapotának megfelelő daganatellenes kezelést. A beteg számára speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszert írhat fel, megállapítja a speciális élelmiszer megfelelő adagolását és a táplálásterápia szükséges hosszát.


Sugárterápiás szakorvos

Speciális szakorvos, aki a sugárterápiás kezelést végzi. Ő is rendelhet speciális élelmiszert a beteg részére, ha szükséges.


Dietetikus

A táplálkozás területének szakértője. Segíthet olyan gyakorlati kérdésekben, hogy hogyan állítsa össze a beteg a számára megfelelő étrendet, hogyan illessze bele a speciális élelmiszert. Kérdés esetén dietetikusunk is készséggel áll rendelkezésére a 06 80 223 223-as telefonszámon.


Sebész

Speciális szakorvos, aki elvégzi a műtéti beavatkozást. Szintén rendelhet speciális élelmiszert a táplálásterápia során.


Nővér, szakápoló

Képzett egészségügyi szakember, aki végigkíséri a beteget a terápia során. Kérje segítségét a speciális élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatban, pl. ízválasztás.


Háziorvos

Általános orvos, aki a szakorvos javaslatára további 15 hónapig írhatja fel a beteg számára a speciális élelmiszert. Ezzel megkönnyíti az Ön számára, hogy hozzájusson a szükséges speciális élelmiszerhez. Így nem kell minden egyes alkalommal visszamennie szakorvosához, elegendő a hatodik hónap végén, amikor lejár a szakorvosi javaslat.


Gyógyszerész

Képzett szakember, aki segíthet Önnek a speciális élelmiszerek közül a megfelelő ízek kiválasztásában. Mindenképpen kérje az Ön által kedvelt ízekből összeállított választékot!