Rákbetegség és táplálkozás

rakbetegseg-es-taplalkozas

Ismerje meg, hogyan befolyásolhatja a rákbetegség és a vele járó fogyás szervezetünk tápanyagigényét és mit tehet Ön gyógyulása érdekében.

Rákellenes kezelések hatása a táplálkozásra

Az esetek többségében a daganatellenes kezelés a következő kezeléseket jelenti külön-külön vagy együttesen: műtét, kemoterápia, sugárterápia. Ezek közül mindegyik hatással lehet szervezete energia-háztartására, még ha ez egyénenként eltérő mértékben és tünetekkel jelentkezik is.

Tovább

Étvágytalanság és fogyás rákbetegségben

A szervezet anyagcseréje a rákbetegedés során megváltozik. Ezen változásokat előidézheti a szervezet tumorra adott válasza, a daganatellenes terápia mellékhatásai, bizonyos kiegészítő gyógyszerek, vagy mindezek kombinációja.

Tovább

Amikor a fogyás már veszélyes mértékű

Tapasztalatok szerint a daganatos betegség felfedezését követően, sokan áttérnek egy tudatosabb táplálkozásra, amely sok esetben súlyvesztéshez vezet. A fogyás veszélyét fokozzák a daganatellenes terápiák gyakori mellékhatásai, de a betegség felismerésével járó aggodalom és stressz is az étvágy csökkenéséhez vezethet.

Tovább

Miben segít a táplálásterápia a rákgyógyítás során?

A daganat kezelése során a legjelentősebb táplálkozási célunk, hogy megőrizzük egészséges testsúlyunkat, ne fogyjunk. A speciálisan erre a célra kifejlesztett tápszerek segíthetnek ebben.

Tovább