Molnár Andrea dietetikus receptje.
Hozzávalók
2 adaghoz:
- 1 doboz gyümölcsös ízesítésű, speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszer
- 125 g (fél doboz) őszibarack befőtt
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 50 ml tejszín
- 2 csapott evőkanál cukor
- 1 dl narancslé
- egész citrom
- fűszerek: szegfűszeg, fahéj
Elkészítés
Az őszibarackot kockára vágjuk, összekeverjük a cukorral, fahéjjal, belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a narancslevet és a vízzel felengedve felforraljuk. Forráskor a lisztet és a tejszínt csomómentesen elkeverjük, habarást készítünk, majd az egészhez hozzáöntjük, ízesítjük és tovább forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a speciális élelmiszert, ha szükséges együtt hevítjük, de már nem forraljuk fel.
Tipp: Bármilyen más gyümölcsből vagy akár több gyümölcsből is készíthető, melyhez a speciális élelmiszerek ízválasztékából kiválaszthatjuk a hozzáillőt (pl. málna, narancs, banán).