Molnár Andrea dietetikus receptje.

Hozzávalók

2 adaghoz:

  • 1 doboz gyümölcsös ízesítésű, speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszer
  • 125 g (fél doboz) őszibarack befőtt
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 50 ml tejszín
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 dl narancslé
  • egész citrom
  • fűszerek: szegfűszeg, fahéj

Elkészítés

Az őszibarackot kockára vágjuk, összekeverjük a cukorral, fahéjjal, belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a narancslevet és a vízzel felengedve felforraljuk. Forráskor a lisztet és a tejszínt csomómentesen elkeverjük, habarást készítünk, majd az egészhez hozzáöntjük, ízesítjük és tovább forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a speciális élelmiszert, ha szükséges együtt hevítjük, de már nem forraljuk fel.


Tipp: Bármilyen más gyümölcsből vagy akár több gyümölcsből is készíthető, melyhez a speciális élelmiszerek ízválasztékából kiválaszthatjuk a hozzáillőt (pl. málna, narancs, banán).