Molnár Andrea dietetikus receptje.

Hozzávalók

4 adaghoz:

  • 1 doboz vanília ízű, speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszer
  • 40 dkg gyümölcs
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 0,5 l víz
  • ízesítők: citromhéj, szegfűszeg, fahéj; díszítésre friss gyümölcs, tejszínhab

Elkészítés

A megtisztított, megmosott gyümölcsöket a fűszerekkel ízesített cukros alaplében puhára főzzük, majd ha már megpuhult a gyümölcs levesszük a tűzről a levest. A lisztet 1 dl speciális élelmiszerrel simára keverjük, ezt követően hozzáöntünk 1 merőkanálnyit a meleg szirupból, majd ezzel behabarjuk a levest. A habarást követően már csak nagyon rövid ideig főzzük a levest.

Ételkészítés során szerzett tapasztalatok:
Kellemes, krémes jellegű az eredetivel szinte azonos ízű levest kapunk. A savanyú gyümölcsök kicsaphatják a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszert, így az édesebb gyümölcsöket javasoljuk a leveshez (pl. őszibarack, sárgabarack, cseresznye).