Miben segít a táplálásterápia a rákgyógyítás során?

táplásterápiaA rákgyógyítás során a legjelentősebb táplálkozási célunk, hogy megőrizzük egészséges testsúlyunkat, ne fogyjunk. A speciálisan erre a célra kifejlesztett élelmiszerek segíthetnek ebben.

Az egészséges táplálkozás betartása és így testsúlyának megtartása nagyon fontos a terápiára való felkészülésben és a terápia ideje alatt. A speciális élelmiszerekben lévő minőségi tápanyagok támogatják szervezetét és segítik a gyógyulásban.

Miben segítenek a speciális élelmiszerek a rákgyógyítás során?

  • A kezelés ideje alatt szervezete energiaigénye megnő, amit hagyományos táplálkozással nagyon nehéz pótolni.
  • Az étvágyának, ízérzékelésének vagy szaglásának átmeneti megváltozása miatt, a daganatellenes kezelés ideje alatt gondot okozhat az eddig kedvelt élelmiszerek és mennyiségek elfogyasztása, ami korábban természetes volt.
  • A daganatellenes kezelés mellékhatásai további változásokat eredményezhetnek étkezési szokásaiban. Némely élelmiszerek kevésbé tűnhetnek étvágygerjesztőnek, mint korábban, ennek eredményeképpen kevesebbet is fogyaszthat belőlük.

Az orvosa által felírt speciális élelmiszerek könnyen fogyasztható formában tartalmazzák a szervezete számára szükséges energiát, fehérjét, vitaminokat, antioxidánsokat, karotinoidokat, speciális omega zsírsavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Tápláltsági állapota jelentősen befolyásolja terápiája kimenetelét, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időben ne fogyjon, megtartsa eredeti súlyát még akkor is, ha egyébként fogyni szeretne.